Info bezoekers

Programma

In de Tilburgse Spoorzone, en op andere plekken in de regio, vindt van 19 tot en met 23 september de vierde editie van de European Social Innovation Week plaats. De European Social Innovation Week is een week vol inspirerende sessies en prikkelende ontmoetingen rondom het thema Social Innovation. Er wordt door burgers, ondernemende mensen uit het bedrijfsleven, overheid, onderwijs en wetenschap nagedacht over en gewerkt aan nieuwe samenwerkingen. Samenwerkingen die leiden tot nieuwe producten en diensten, in samenspraak met de gebruiker. ESIW gaat over kennis delen, ervaringen uitwisselingen en tot nieuwe plannen komen.

Download programmaboekje

 

Toegang

Alle programmaonderdelen van ESIW16 zijn – mits anders aangegeven – gratis toegankelijk met een polsbandje. Het polsbandje kan verkregen worden bij het info-punt of via de organisator van de activiteit. De week heeft een open karakter. Iedereen is welkom, en ook als je je niet ingeschreven hebt kan je ter plekke nog aanschuiven.

Locaties

De European Social Innovation Week vindt plaats in Midden-Brabant (Tilburg en omgeving). Op de programmapagina staat dan per activiteit aangegeven waar de evenementen geprogrammeerd zijn. Bekijk het totaaloverzicht in het blokkenschema. De meeste evenementen vinden plaats in de Spoorzone in Tilburg.

plattegrond

Openbaar vervoer

De hoofdlocatie van ESIW16 is de Spoorzone in Tilburg en perfect te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf Tilburg CS loop je via de tunnel direct het terrein van de Spoorzone op.

Fiets

Op de fiets door Tilburg? Een goed idee! Op het centraal station huur je bij Fietspoint Derks een (OV)-fiets. Liever niet zelf trappen? Neem dan een kijkje op de website van de fietstaxi.

Parkeren

Het aantal parkeerplaatsen in de Spoorzone is beperkt. Er is echter voldoende parkeergelegenheid in de directe nabijheid. Parkeer bijvoorbeeld in Tivoli, slechts op vijf minuten lopen van de Spoorzone.

Vanaf de Tivoligarage loop je richting Spoorlaan. Op het kruispunt met de Heuvelring ga je rechtsaf, de Besterdring op. Bij de verkeerslichten na ongeveer 200 meter steek je de straat over. Na ongeveer 50 meter kun je het terrein van de Spoorzone oplopen. Je loopt rechtdoor tot je niet meer verder kunt. Bij de hekwerken sla je linksaf.

Eten & Drinken

Smeer ‘m
Voor ambachtelijke boterhammen, unieke broodjes en overheerlijke tosti’s moet je bij Smeer ‘m zijn! Smeer’ m is gevestigd in hal 84.

Restaurant RAW
Bij RAW kun je terecht voor lunch, drinks en diner. Een toplocatie met heerlijk eten!

Kras2
In de Willem II straat – tegenover het centraal station – vind je Kras2. Dé plek voor heerlijke broodjes en delicatessen.

Restaurant De Houtloods
Restaurant De Houtloods is een onmisbare plek in de Spoorzone. Hier geniet je van bijzondere gerechten op misschien wel het mooiste terras van de stad.

Eethuis Twintig
In de bruisende Piushaven zit sinds kort lifestyle restaurant Eethuis Twintig. Een restaurant en interieurzaak in één, gevestigd in een oude regenkledingfabriek.

Overnachten

De Burgerij
De Burgerij, een Franse brasserie en delicatessenwinkel met een B&B. Op een rustige plek middenin het centrum van Tilburg geniet je van een goede nachtrust en natuurlijk ’s ochtends een heerlijk ontbijtje.

Het Wapen van Tilburg
Tegenover het centraal station ligt Het Wapen van Tilburg. Je kunt hier terecht voor een hapje en een drankje maar ook voor een overnachting ben je aan het juiste adres.

Mercure Hotel Tilburg Centrum
Luxe(r) overnachten doe je bij het 4-sterren Mercure Hotel in het centrum van Tilburg.

Zijn deze adressen al vol? Kijk dan eens op Booking.com of airbnb.nl.

Sign up for all events you want to attend during ESIW16!

The European Social Innovation Week itself is co-produced; companies, organisations and individuals can participate in ESIW15 by organizing their own event during the week. Sharing knowledge experiences and inspiration is key. The final program is put together by the program committee on the basis of the submitted initiatives.

View timetable